punctele de vedere

Totul este doar un punct de vedere interesant – Instrument Access Consciousness®

Punctele de vedere ne creeaza realitatea. Orice punct de vedere pe care il ai in legatura cu orice lucru, ti-a creat realitatea pe care o ai acum. Orice punct de vedere caruia ii opui rezistenta sau te aliniezi cu el, creeaza o realitate careia continui sa-i opui rezistenta sau continui sa te aliniezi cu ea.

Daca tu crezi ca trebuie sa muncesti din greu ca sa obtii ceva, cat de multa usurinta vei avea in viata ta? Daca ai punctul de vedere ca nu stii cum sa faci bani, cate posibilitati vei vedea in jurul tau care sa-ti aduca bani? Daca ai punctul de vedere ca nu ai alegere, cat de multa alegere vei avea in viata ta?

Majoritatea dintre noi cred insa, ca lucrurile stau invers, ca realitatea este cea care ne creeaza punctele de vedere. Cineva poate sa creada ca banii se castiga din greu, pentru ca a avut experiente in care a castigat banii cu greu. Altcineva poate sa spuna ca lumea este rea, pentru ca a avut experiente in care lumea a fost rea.

Nu exista o realitate inainte de a avea un punct de vedere. Tu creezi mai intai un punct de vedere, apoi creezi si realitatea care corespunde acelui punct de vedere.

Ce sunt punctele de vedere?

Punctele de vedere nu sunt adevarate. Ele nu sunt altceva, decat o alegere pe care o faci clipa de clipa.

Noi traim intr-o multitudine de puncte de vedere din care putem sa alegem. Putem alege un punct de vedere care sa creeze posibilitati sau unul, care sa creeze limitare. Putem alege un punct de vedere care sa ne faca sa functionam din perspectiva unei fiinte infinite cu posibilitati si alegeri infinite sau putem alege puncte de vedere, care sa ne faca sa functionam din perspectiva unei fiinte limitate fara alegeri.

Un punct de vedere pe care l-am luat de la cei din jur este ca noi traim intr-o realitate fara alegeri si continuam sa functionam pe pilot automat intr-o stare de lipsa de alegeri. Suntem intr-un anumit fel tot timpul, functionand din puncte de vedere fixe pe care le-am “cumparat” de la altii si pe care le-am facut adevarate.

Fiecare punct de vedere fix pe care il ai, exclude alte posibilitati care exista in jurul tau. Punctul de vedere ca nu ai bani, creeaza o realitate in care nu ai bani si exclude posibilitatea de a avea bani. Punctul de vedere ca cineva este mai puternic decat tine, creeaza o realitate in care esti lipsit de putere si va exclude posibilitatea de a fi potenta care esti cu adevarat.

Cat de multa energie folosesti pentru pastra toate punctele de vedere si cat de multa energie folosesti, pentru a demonstra ca ai dreptate cu ele? Cum ar fi viata ta, daca ai schimba toate punctele de vedere?

Cum ne cream realitatea cu punctele de vedere?

Noi ne cream realitatea in doua moduri:

luam un punct de vedere cu care suntem de acord si ne aliniem cu el;

luam un punct de vedere cu care nu suntem de acord si incepem sa-i opunem rezistenta.

Daca cineva iti spune ca nu esti bun de nimic, de regula reactionezi in doua moduri: sau esti de acord cu acel punct de vedere si te aliniezi cu el sau nu esti de acord si incepi sa-i opui rezistenta. Ambele reactii vor crea o realitate in care nu vei fi bun de nimic. Atunci cand opui rezistenta unui punct de vedere sau te aliniezi cu el, il creezi ca adevar. „Cumperi” acel punct de vedere si incepi sa demonstrezi ca ai dreptate cu el.

Deseori cand ai un punct de vedere fix, creezi o realitate in care sa poti trece dincolo de el, creezi o experienta care sa-ti schimbe acel punct de vedere. Daca crezi ca nu poti fi fericit fara bani, vei crea lipsa banilor ca sa-ti demonstrezi ca poti fi fericit si fara bani. Daca crezi ca nu poti trai fara partenerul tau, vei crea o experinta in care sa-ti demonstrezi ca poti trai si fara el. Daca crezi ca nu poti trai singur, vei crea o realitate care sa-ti demonstreze ca poti trai si singur.

Totul este doar un punct de vedere interesant

Totul este doar un punct de vedere interesant! Nu este nici corect nici gresit, nici bun nici rau. Nu este nici  aliniere nici acord, nici rezistenta nici reactie. Este doar un punct de vedere interesant.

Cand functionezi din “Totul este doar un punct de vedere interesant”, functionezi din permisivitate (allowance), permiti lucrurilor sa fie asa cum sunt. Pana atunci nu faci decat sa te uiti la ce este in neregula cu tot ce se petrece in jurul tau si sa judeci.

Atunci cand functionezi din “Totul este doar un punct de vedere interesant”, nu mai functionezi din puncte de vedere fixe. Cand vezi cum functioneaza realitatea asta si devii constient de ea, nu mai cumperi punctele de vedere ale celorlalti. Abia atunci incepi sa ai alegere. Stii ca orice punct de vedere este doar o alegere pe care o faci pe moment si ca in orice moment poti alege un alt punct de vedere.

Cum folosesti acest instrument Access Consciousness®?

Daca doresti sa-ti schimbi realitatea, incepe sa schimbi punctele de vedere pe care le ai. Analizeaza orice aspect al vietii tale si intreba-te: Ce realitate am acum? Care sunt punctele de vedere care mi-au creat aceasta realitate?

De fiecare data cand alegi un punct de vedere, fii in intrebarea: Ce creez eu cu acest punct de vedere? Ce realitate imi creeaza acest punct de vedere?

De fiecare data cand auzi un punct de vedere la cineva, in loc sa reactionezi spune-ti in gand: Este un punct de vedere interesant ca are acest punct de vedere.

Sau poti chiar sa spui: Este un punct de vedere interesant.

De fiecare data cand ai un punct de vedere, o situatie, o emotie, un gand sau o senzatie in corp, foloseste: E un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere.

E un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere sa sunt furios. E un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere ca ma doare capul. E un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere ca  nu am bani, ca nu ma iubeste sotul, ca nu ma asculta copilul, ca nu-mi gasesc un serviciu etc.

Daca vrei libertate totala din a fi blocat in orice punct de vedere fix, foloseste pentru un an acest instrument si vezi ce se schimba in viata ta.

Instrumentele Access Consciousness® nu sunt despre a crede in ele sau a te convinge despre ceva. Toate instrumentele Access Consciousness® sunt despre a le folosi si despre a vedea ce se se schimba in viata ta.

Cum ar fi, daca totul ar fi doar un punct de vedere interesant?

Ludmila Rotaru

© Copyright 2017 – Ludmila Rotaru – All right reserved

Alte informatii despre Access Consciousness® gasesti in blog sau pe siteul oficial www.accessconsciousness.com

sursa foto

Totul este doar un punct de vedere interesant – Instrument Access Consciousness®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *