punctele de vedere

Cum iti creezi realitatea cu punctele de vedere? – Instrument Access Consciousness®

Cum ar fi, daca ai sti ca punctele de vedere creeaza realitatea? Daca ai punctul de vedere ca trebuie sa muncesti din greu pentru a obtine ceva, cum crezi, ce realitate va crea acel punct de vedere? Daca continui sa afirmi ca nu ai alegere, cat de multa alegere vei avea in viata ta?

Multi ar putea spune, de exemplu, ca banii se castiga din greu, pentru ca au avut experiente in care au castigat banii cu greu. Altii ar putea spune ca, lumea este rea, pentru ca au avut experiente in care lumea a fost rea.

Nu exista o realitate inainte de a avea un punct de vedere. Noi cream mai intai un punct de vedere, apoi cream o realitate care sa-i corespunda.

Punctele de vedere creeaza realitatea, nu realitatea creeaza punctele de vedere.

Care sunt punctele de vedere care au creat realitatea ta si cum o schimbi, daca nu-ti place?

Ce sunt punctele de vedere?

Fiecare persoana vede lucrurile dintr-o anumita perspectiva. Un punct de vedere este ceva ce alege o persoana sa vada intr-un moment sau altul, fara sa mai vada nimic altceva in jurul sau. Orice punct de vedere exclude orice alta posibilitate care ar exista in jurul nostru. De exemplu, punctul de vedere ca nu avem bani, va crea o realitate in care sa nu avem bani si va exclude posibilitatea de a avea bani. Punctul de vedere ca cineva este mai valoros decat noi, va crea o realitate in care vom fi lipsiti de valoare si va exclude posibilitatea de a fi valorosi.

Noi traim intr-o multitudine de puncte de vedere din care putem sa alegem. Putem alege un punct de vedere care sa creeze posibilitati, sau un punct de vedere care sa creeze limitari.

Cum ne cream realitatea cu punctele de vedere?

Noi ne cream realitatea in doua moduri:

„cumparam” de la altii un punct de vedere cu care suntem de acord, apoi ne aliniem cu el;

sau „cumparam” de la altii un punct de vedere cu care nu suntem de acord, apoi ii opunem rezistenta.

Daca cineva iti spune ca nu esti bun de nimic, de regula reactionezi in doua moduri: sau esti de acord cu acel punct de vedere si te aliniezi cu el, sau nu esti de acord si incepi sa-i opui rezistenta. Ambele reactii vor crea o realitate in care nu vei fi bun de nimic.

Atunci cand opui rezistenta unui punct de vedere sau te aliniezi cu el, il creezi ca adevar. „Cumperi” acel punct de vedere si incepi sa-ti demonstrezi ca ai dreptate cu el, sau creezi o realitate in care sa-ti demonstrezi ca poti trece dincolo de acel punct de vedere. De exemplu, daca crezi ca nu poti fi fericit fara bani, vei crea lipsa banilor pentru a-ti demonstra ca sursa nefericirii tale este lipsa banilor. Ulterior, vei perpetua lipsa banilor pentru a descoperi ca poti fi fericit si fara bani, vei trece dincolo de acel punct de vedere.

Cat de multa energie folosesti pentru pastra toate punctele de vedere pe care le ai acum si cat de multa energie folosesti, pentru a demonstra ca ai dreptate cu ele?

Cum folosesti acest instrument ?

Daca doresti sa-ti schimbi realitatea, incepe sa schimbi toate punctele de vedere. Chestioneaza orice aspect al vietii tale si vezi care sunt punctele de vedere care le-au creat:

„Ce realitate am acum? Care sunt punctele de vedere care mi-au creat aceasta realitate?”

„Ce realitate am acum in legatura cu relatiile, cu corpul meu, cu viata mea etc.? Care sunt punctele de vedere cu ajutorul carora am creat asta?..”

De fiecare data cand alegi un punct de vedere, fii constient de ceea ce va crea el si intreba-te:

„Ce creez eu cu acest punct de vedere? Ce realitate imi creeaza acest punct de vedere?”

„Daca aleg acest punct de vedere, ce voi crea cu el? Imi doresc eu sa creez asta? Ce alt punct de vedere as putea alege ca sa creez altceva?..”

De fiecare data cand auzi un punct de vedere la cineva, in loc sa reactionezi sau sa te aliniezi cu el, spune-ti in gand:

„Este un punct de vedere interesant ca are acest punct de vedere!”

„Este un punct de vedere interesant ca are acest punct de vedere ca viata este grea. Este un punct de vedere interesant ca are acest punct de vedere  ca nu sunt bun de nimic…”

Pentru orice situatie, gand, emotie sau senzatie in corp, spune-ti in gand de mai multe ori:

„Este un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere ca…”

„Este un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere sa sunt furios. E un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere ca ma doare capul. E un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere ca  nu am bani, ca nu ma iubeste sotul, ca nu ma asculta copilul, ca nu-mi gasesc un serviciu, ca intarzii la aeroport, ca am acest diagnostic etc…”

Cum ar fi, daca totul ar fi doar un punct de vedere interesant?

Si daca totul este doar un punct de vedere interesant? Daca nimic nu este nici corect, nici gresit, nici bun, nici rau, nici  aliniere si acord, nici rezistenta si reactie? Cand functionezi din “Totul este doar un punct de vedere interesant”, functionezi din permisivitate (allowance), permiti lucrurilor sa fie asa cum sunt. Pana atunci nu faci decat sa te uiti la ce este in neregula cu tot ce se petrece in jurul tau si sa judeci.

Atunci cand functionezi din “Totul este doar un punct de vedere interesant”, nu mai functionezi din puncte de vedere fixe. Abia atunci incepi sa ai alegere. Stii ca orice punct de vedere este doar o alegere pe care o faci pe moment si ca in orice moment poti alege un alt punct de vedere.

Cum ar fi viata ta, daca ai schimba toate punctele de vedere? 

 

Autor: Ludmila Rotaru

© Copyright 2017 – Ludmila Rotaru – All right reserved

Alte informatii despre Access Consciousness® gasesti in blog sau pe siteul oficial www.accessconsciousness.com

sursa foto: Cristina Movileanu

Cum iti creezi realitatea cu punctele de vedere? – Instrument Access Consciousness®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *