instrumente pragmatice pentru o relatie

Instrumente Access Consciousness® pentru o relatie

Daca ai fost vreodata intr-o relatie care a durat mai mult de cateva zile, probabil stii ca partenerul tau nu face intotdeauna exact ce ai vrea tu sa faca. Uneori el este minunat, amuzant, sexy si surprinzator, dar uneori tot ce face ni se pare enervant.

Si daca ar fi posibil sa ai un sentiment de bucurie si usurinta in relatia ta, indiferent ce se intampla? Indiferent de ceea ce vrea sa aleaga partenerul tau? Cum ar fi, daca ai alege fericirea si crearea vietii tale in orice moment si ce ar fi, daca relatia ta ar contribui acestui lucru?

Esti dispusa sa ai acest lucru? Esti dispusa sa ai bucuria si exuberanta vietii? Esti dispusa sa ai o relatie calda care sa te hraneasca pe tine si pe corpul tau? Indiferent de situatie?

Chiar daca asta ar insemna sa eliberezi tot ce ai decis ca este o relatie?

Chiar daca asta ar insemna sa eliberezi prejudecatile pe care le ai fata de tine, de corpul tau sau fata de partenerul tau?

Chiar daca acest lucru ar insemna crearea unei relatii, care ar fi foarte diferita din punctul de vedere al acestei realitati si pe care nimeni altcineva nu ar putea s-o creeze si care ar putea fi judecata de o multime de oameni?

Daca ai zis da, atunci sa continuam!

Mai jos sunt 3 situatii dificile, care provoaca deseori conflicte intr-o relatie si instrumente prgmatice pentru a le schimba.

Cand partenerul nu ma asculta

Ti s-a intamplat vreodata sa discuti cu partenerul tau, poate despre ceva important si sa observi ca el nu te asculta?  Deseori, cand se intampla acest lucru, urmeaza supararea insotita de reprosul: “Tie nu-ti pasa de mine. Cum poti sa ma ignori?” Si poate continua tot asa.

Un studiu recent despre ascultare a aratat ca barbatii asculta literalmente aproximativ 7% din timp. Asta e: 7%! Si daca asta ar fi adevarat? Si daca asta nu ar insemna nimic? Ai fi dispusa sa mergi la concluzia ca partenerul ar trebui sa-ti acorde mereu atentie? Cum ar fi, daca ai alege un alt punct de vedere?

Ce ar fi daca, de fapt, ai rade despre asta? Cand vorbesc cu partenerul meu si el isi da seama ca nu ma asculta, el spune „7%” si noi radem. Si stii ceva? Cateodata aceste 7% le regasesc si la mine.

Un instrument Access Consciousness® pe care il poti folosi atunci cand ai orice asteptare de la tine sau partenerul tau este: Punct de vedere interesant. Cand il folosesti? Atunci cand ai decis ca ceva ar trebui sa fie intr-un anumit mod. De exemplu, ca partenerul ar trebui sa te asculte sau ca tu ar trebui sa fii mai rabdatoare, oricare ar fi concluzia ta, spune: “Interesant punct de vedere. Interesant punct de vedere ca am acest punct de vedere”. Repeta asta de 3-10 ori pana cand te vei simti mai usor.

Cand partenerul are o dispozitie proasta

Deseori, prima reactie atunci cand partenerul este trist sau prost dispus este sa incercam sa rezolvam situatia. Vrem sa aflam ce se intampla. Incercam sa facem in asa fel, ca sa fie mai bine. Insa cand vrem sa ne ajutam partenerul, nu ii permitem sa aleaga ce vrea el de fapt sa aleaga.

Deci, data viitoare cand partenerul tau este intr-o stare proasta, intreaba-l: “Pot sa fac ceva pentru tine?” In cazul in care raspunsul este nu, lasa-l in pace. Acorda-i spatiul lui. Acest lucru nu inseamna ca te separi de el. Ramai disponibila si lasa-l si pe el sa fie disponibil si atunci tu vei continua sa alegi pentru tine.

Tu poti continua sa alegi fericirea. Tu poti continua sa creezi si sa te bucuri de viata. Poti merge la o plimbare. Ai putea sa inoti. Poti sa faci orice este distractiv pentru tine. Nu trebuie sa alegi ceva numai pentru faptul ca si el a ales acel lucru. Si nu trebuie sa incerci sa ii readuci fericirea. Fiecare face alegerea sa.

Cand ceva nu functioneaza in relatie

Cand ceva nu functioneaza in relatie, care este cea mai eficienta cale de a rezolva acest lucru? De cele mai multe ori, vorbind despre asta cu partenerul tau, ulterior, el s-ar putea simti ca si cum ar fi gresit cumva sau ar trebui sa se gaseasca o cale, pentru ca sa se rezolve acel aspect.

Pentru a rezolva aceasta situatie, pune intrebari! Intrebarile nu trebuie sa fie adresate partenerului. Pune intrebari doar pentru tine.

Iata 4 intrebari de la  Access Consciousness® pe care le-ai putea folosi pentru a face o schimbare: „Ce este asta? Ce fac cu ea? As putea sa schimb ceva? Cum as putea sa o schimb?”

Cand pui aceste intrebari, nu cauta niciun raspuns. Pune intrebarea si percepe energia. Intrebarile te vor scoate din concluziile tale despre ceea ce nu functioneaza si astfel, vei deschide noi posibilitati.

Atunci cand suntem dispusi sa dam drumul la punctele noastre de vedere cu privire la relatie, atunci cand alegem sa punem intrebari mai degaraba decat sa tragem concluzii, atunci cand permitem partenerului sa aleaga ceea ce functioneaza pentru el iar noi continuam sa alegem ceea ce functioneaza pentru noi – MAGICUL APARE!

 

Articol tradus de Viorica Tataru si Ludmila Rotaru

Articol original: access-consciousness-blog.com

© Copyright 2016 – Ludmila Rotaru – All right reserved

Alte informatii despre Access Consciousness® gasesti in blog sau pe siteul oficial www.accessconsciousness.com

Instrumente Access Consciousness® pentru o relatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *